Θερμομόνωση με αφρό πολυουρεθάνης. Μετά τι;

Γιατί ακούμε πολλούς να μην είναι ευχαριστημένοι από τον θερμομονωτικό αφρό πολυουρεθάνης αφού έχουν επιλέξει κορυφαία λύση θερμομόνωσης;

Πληρώσαμε για κορυφαία λύση θερμομόνωσης ταράτσας με αφρό πολυουρεθάνης! Πώς τον προστατεύουμε; Πώς τον συντηρούμε;

Η θερμομόνωση της ταράτσας είναι πλέον απαραίτητη, αναγκαία και ωφέλιμη σε όλα τα κτήρια. Ο αφρός πολυουρεθάνης SPF αποτελεί μια από τις καλύτερες λύσης θερμομόνωσής. Πώς όμως τον προστατεύουμε;
Με τον αφρό πολυουρεθάνης πετυχαίνουμε την θερμομόνωση στο κτίριο και ακολούθως εφαρμόζεται κατάλληλη υγρή μόνωση ώστε να προστατευθεί το θερμομονωτικό μας υλικό από την ηλιακή ακτινοβολία, βροχές και υγρασία.

Γιατί η υγρή μόνωση που χρησιμοποιείται είναι πολύ σημαντική;
Ο αφρός πολυουρεθάνης από μόνος του δεν έχει αντοχή στην UV ακτινοβολία και συνήθως η απορρόφηση του σε νερό είναι <5%. Στις περιπτώσεις οπού η υγρή μόνωση έχει φθαρεί και η συντήρηση του δεν γίνει έγκαιρα, ο αφρός φθείρεται και η απορρόφηση αυξάνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νερό και η υγρασία να περάσει στο εσωτερικό του αφρού και να μειωθεί η θερμομονωτική ιδιότητα του υλικού. Αυτό είναι κάτι που θα μας καταστρέψει την θερμομόνωση του κτιρίου.

Γιατί στον αφρός πολυουρεθάνης πρέπει να είμαστε άκρως προσεκτικοί με την προστασία του;

Ο αφρός πολυουρεθάνης λόγω της ανάγλυφης επιφάνειας που έχει, όσο καλές κλίσεις- ρύσεις και να γίνουν σε επίπεδη ταράτσα, αναπόφευκτα μετά από βροχή ή έντονη υγρασία, συσσωρεύεται στην επιφάνεια αρκετή ποσότητα νερού για σχετικά μεγάλο διάστημα. Έτσι η προστατευτική υγρομόνωση καταπονείται και αρχίζει η φθορά της. Ένας ακόμα παράγοντας που φθείρει την προστατευτική υγρομόνωση σε πολύ μεγάλο βαθμό, είναι η υψηλή ηλιακή ακτινοβολία που χρόνο με τον χρόνο και με μαθηματική ακρίβεια, καταστρέφει την υγρομόνωση και ο αφρός μένει εκτεθειμένος.

Ποιο είναι το κατάλληλο υλικό για προστασία πρώτης εφαρμογής αλλά και συντήρησης αφρού πολυουρεθάνης;

Η απάντηση είναι LASTOFLEX ST. Eπαλειπτικό, υγρομονωτικό για κάθετες και οριζόντιες επιφάνειες με βάση ειδική κατηγορία ελαστομερών ρητινών (σιλανικές ρητίνες). Το μονωτικό με την αξεπέραστη αντοχή και μοναδικά πλεονεκτήματα! Απόλυτη αντοχή σε λιμνάζοντα νερά, μηδενική προσρόφηση νερού και εξαιρετική αντοχή στην ακτινοβολία UV.

Γιατί Lastoflex ST εξ’ αρχής;
Ο αφρός πολυουρεθάνης SPF αφού εφαρμοστεί μπορεί να πολυμεριστεί και να φτάσει σε φάση σκλήρυνσης σε μερικά λεπτά. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να τοποθετηθεί το Lastoflex ST άμεσα αφού η επιφάνεια είναι σε τέλεια κατάσταση, απαλλαγμένη από σκόνες, υγρασία και οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την πρόσφυση του υλικού. Ζητήστε το!

Γιατί το Lastoflex ST έχει αξεπέραστη αντοχή;

Το Lastoflex ST είναι προϊόν διαλύτου (αραιώνεται με Νεύτη) με βάση σιλανικές ρητίνες. Μετά από την εφαρμογή του πολιμερίζεται με τη βοήθεια της υγρασίας από τη ατμόσφαιρα (Moisture curing). Αυτό του δίνει την ιδιότητα όταν το υλικό βρεθεί εκτεθειμένο ακόμα και σε μόνιμα λιμνάζοντα νερά, να μην μαλακώνει και ως εκ τούτου να μη χάνει τις μονωτικές του ιδιότητες. Επίσης οι σιλανικές ρητίνες που έχει σαν βάση, του δίνουν εξαιρετική υδροφοβία ακόμα και μετά από χρόνια εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, σε αντίθεση με υδατοδιαλυτά προϊόντα, ακρυλικά, υβριδικά ή πολυουρεθανικά των οποίων η αντοχή τους είναι περιορισμένη.
Αξιοσημείωτη είναι η αντοχή του στην ακτινοβολία UV, που χωρίς την ανάγκη προστασίας του με κάποιο βερνίκι top-coat δεν παρουσιάζει κιμωλίωση, σε αντίθεση με τα πολυουρεθανικά μονωτικά διαλύτου τα οποία εμφανίζουν πολύ έντονο το πρόβλημα αυτό.

Επικοινωνήσετε μαζί μας:
Οι λύσεις που προτείνουμε είναι βασισμένες στις κοινές περιπτώσεις που συναντούμε πιο συχνά. Προτείνουμε προϊόντα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βάση των τεχνικών προδιαγραφών των υλικών, της αποτελεσματικότητας τους που βλέπουμε καθημερινά σε εφαρμογές και της εμπειρίας της τεχνικής μας ομάδας. Σε τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επίλυση του προβλήματος σας, που πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψιν. Θα ήταν χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το συζητήσουμε.

Πιστοποιημένη αποτελεσματική και δοκιμασμένη λύση υγρής μόνωσης ταράτσας:

25 Χρόνια* – Αναμενόμενη Διάρκεια ζωής W3 βάση Πιστοποίησης ETAG 005

 • Απόλυτη αντοχή σε λιμνάζοντα νερά.
 • Εξαιρετική αντοχή στην ακτινοβολία UV.
 • Δεν παρουσιάζει κιμωλίωση. Δεν κιτρινίζει.
 • Δεν χρειάζεται top coat για την προστασία από τον ήλιο.
 • Απλή και αποτελεσματική διαδικασία εφαρμογής.
 • Πολύ καλή ανακλαστικότητα ηλιακής ακτινοβολίας.
 • Μηδενική αλλοίωση και απόλυτη διατήρηση των ιδιοτήτων του μετά από 3000 ώρες σε μηχάνημα επιταχυνόμενης γήρανσης (QUV tester).
 • Πιστοποιημένο με βάση την ETAG 005.
 • Δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας φυσαλίδων ακόμα και σε μεγάλα πάχη.
 • Ελαστική συμπεριφορά και λειτουργική παραμορφωσιμότητα ακόμα και στους -40°C.
 • Ικανότητα κάλυψης μικρορωγμών.

ΤΟΜΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
Συνιστάται για την στεγανοποίηση επιφανειών. Λόγω της μεγάλης υδροφοβίας της τελικής μεμβράνης συνιστάται για τη υγρομόνωση δύσκολων περιπτώσεων, όπως ανεστραμένες στέγες, δεξαμενές, επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά, υπόγεια, ταράτσες, ζαρτινιέρες κ.α. Κατάλληλο για την προστασία και στεγανοποίηση ταρατσών με μόνωση από αφρώδη πολυουρεθάνη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Καιρικές συνθήκες:
Πρέπει να αποφεύγεται ο βροχερός καιρός.

Προεργασία:

 • 1) Καθαρίζεται πολύ καλά η προς στεγανοποίηση επιφάνεια από σκόνες, σαθρά κλπ, με φύσημα με πιεσμένο αέρα. Εάν γίνει καθαρισμός με νερό πρέπει να χρησιμοποιείται πιεστικό – πλυντικό μηχάνημα και να περιμένουμε μία εβδομάδα με αίθριο καιρό για να στεγνώσει πλήρως.
 • 2) Οι ρωγμές πληρώνονται με σφραγιστικό αρμών ELASTOSEAL PU.
 • 3) Για επιφάνειες σαθρού σκυροδέματος ή υπόστρωμα με ασφαλτικά υπολλείματα, θα πρέπει να προηγείται επάλειψη με κατάλληλο αστάρι.

Εφαρμογή:

 • 1) Εφαρμόζεται σε δύο ή τρεις στρώσεις με ρολό ή ψεκασμό. Ο χρόνος αναμονής μεταξύ των στρώσεων είναι τουλάχιστον 3 ώρες.
 • 2) Συνιστάται το άπλωμα του υλικού σε πάχος όχι μεγαλύτερο του 0,5 mm/στρώση. Aν τυχόν υπάρξει δυσκολία στο άπλωμα, το υλικό μπορεί να αραιωθεί με διαλυτικό νεύτη-white spirit μέχρι ποσοστού 10% κ.β.
 • 3) Όπου υπάρχουν τριχοειδείς ρωγμές, θα πρέπει να γίνει τοπική ενίσχυση της μεμβράνης με υαλόπλεγμα. Σε περιπτώσεις όπου έχουμε μεγάλο αριθμό ρωγμών, γίνεται ολική ενίσχυση της μεμβράνης.
 • 4) Η συνολική προτεινόμενη κατανάλωση είναι 1-1,5 Lt/m². Η κατανάλωση εξαρτάται σημαντικά από την αδρότητα της επιφάνειας.

Χρόνος βουλκανισμού (ωρίμανσης) του υλικού:
12 ώρες για 1mm. Οι τελικές ιδιότητες διαμορφώνονται σε 2-5 μέρες.

Σχετικά Προϊόντα:

LASTOFLEX ST