Τριχοειδής ρωγμές σε θερμοπρόσοψη;

Γιατί πρέπει να σφραγίσουμε έγκαιρα τις τριχοειδής ρωγμές;

Οι τριχοειδείς ρωγμές στην θερμοπρόσοψη μπορεί να φαίνονται αμυδρά ή να μην ενοχλούν αισθητικά σε μεγάλο βαθμό, αλλά τι προκαλούν πραγματικά;
Η υγρασία της ατμόσφαιρας ή το νερό της βροχής που διαβρέχει την θερμοπρόσοψη σε ένα βαθμό βρίσκει διόδους να περάσει από τις τριχοειδείς ρηγματώσεις στο εσωτερικό της θερμοπρόσοψης. Πολλές φορές μπορεί να περάσει όταν έχει τοποθετηθεί καkής ποιότητας ακρυλικό επίχρισμα ή κακής ποιότητας χρώμα.

Επίσης παρατηρούμε ότι στους τοίχους με θερμοπρόσοψη τους χειμερινούς μήνες κατά τις πρωινές ώρες διατηρείται υγρασία για περισσότερο χρονικό διάστημα ενώ τοίχοι χωρίς θερμοπρόσοψη έχουν στεγνώσει. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις βορινών πλευρών με θερμοπόσοψη που βλέπουμε στην επιφάνεια υγρασία σχεδόν συνέχεια. Όπως επίσης και ανάπτυξη μούχλας.

Γιατί αυτό είναι πρόβλημα;
Όταν η υγρασία περάσει στο εσωτερικό της θερμοπρόσοψης και το θερμομονωτικό υλικό έχει απορροφήσει υγρασία τότε μειώνεται η θερμομονωτική ικανότητα του υλικού. Επίσης όταν η υγρασία ,έχει απορροφήθει από τα τσιμεντοειδή υλικά, κόλλα ή επίχρισμα και η θερμοκρασία πέσει κάτω από 0C γίνετε πάγος, μειώνεται η ελαστικότητα της κόλλας ή επιχρίσματος και προκαλεί νέες τριχοειδείς ρηγματώσεις στην επιφάνεια, εσωτερικές ή εξωτερικές.

Επικοινωνήσετε μαζί μας:
Οι λύσεις που προτείνουμε είναι βασισμένες στις κοινές περιπτώσεις που συναντούμε πιο συχνά. Προτείνουμε προϊόντα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βάση των τεχνικών προδιαγραφών των υλικών, της αποτελεσματικότητας τους που βλέπουμε καθημερινά σε εφαρμογές και της εμπειρίας της τεχνικής μας ομάδας. Σε τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επίλυση του προβλήματος σας, που πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψιν. Θα ήταν χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το συζητήσουμε.

Αποτελεσματική και δοκιμασμένη λύση:

Το Acrylic Paint Elastic είναι μια ελαστική ενεργειακή βαφή στεγανοποίησης, υγρομόνωσης, αδιαβροχοποίησης και σφράγισης τριχοειδών ρηγματώσεων σε εξωτερικούς τοίχους και προσόψεις. Κατασκευασμένο από ειδικές 100% ακρυλικές ρητίνες (UV-αλληλοδικτυούμενες), ιδανικό για τη στεγανοποίηση εξωτερικών τοίχων και προσόψεων από τη βροχή, την υγρασία και τον παγετό. Χάρη στη μοναδική διπλή σύνθεσή του, βάφει και ταυτόχρονα στεγανοποιεί κάθε είδους νέα ή παλιά επιφάνεια από σοβά, μπετόν ή σπατουλαριστά. Σχηματίζει ένα αδιάβροχο και σκληρό επιφανειακά φιλμ που δεν λερώνει και διατηρεί αναλλοίωτη την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητά του, στη βροχή, το χιόνι, τον παγετό, το δυνατό ήλιο, τις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, την υγρασία, τη μούχλα και τη χημική ρύπανση σε αστικές και βιομηχανικές περιοχές. Το ACRYLIC PAINT ELASTIC καλύπτει πλήρως τριχοειδή ρωγμές, έχει ισχυρή πρόσφυση και παρακολουθεί με μεγάλη ευκολία τις συστολές και διαστολές όλων των επιφανειών, διατηρώντας αναλλοίωτη τη στεγανότητα, την ελαστικότητα και την ανθεκτικότητά του, ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες από -25°C έως +100°C.

Προεργασία:
Οι επιφάνειες, πρέπει να είναι απόλυτα στεγνές και καθαρές από σκόνες, λάδια, άλατα, ξένες ύλες, σαθρά υλικά και μύκητες. Σκασίματα και μικρορωγμές μεγαλύτερα από 1 mm στοκάρονται (βλέπε λύσεις σφράγισης). Εάν υπάρχει μούχλα στην επιφάνεια, εφαρμόστε το μυκητοκτόνο υγρό καθαρισμού FUNGICIDE CLEANER της VERNILAC και μετά την πάροδο 24 ωρών καθαρίστε τα υπολείμματα μούχλας, ξεπλύνετε την επιφάνεια με νερό και αφήστε τη να στεγνώσει. Σε καθαρές επιφάνειες, ασταρώστε με Μικρονιζέ Ακρυλικό Αστάρι Νερού VERADUR UNIVERSAL MICRO PRIMER, αραιωμένο έως 50% με καθαρό νερό ή με Αστάρι Διαλύτη DUROCOAT PRIMER, αραιωμένο έως 100% με WHITE SPIRIT.

Εφαρμογή:
Αναδεύστε πολύ καλά πριν από τη χρήση, αλλά και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Εφαρμόστε με πινέλο, ρολό, πιστόλι ή πιστόλι airless δύο στρώσεις ACRYLIC PAINT ELASTIC, σε νέες ή παλιές εξωτερικές επιφάνειες και προσόψεις από μπετόν, σοβά, τούβλο, ξύλο, πέτρα, αμιαντοτσιμέντο, τσιμεντοκονία, μαρμαροκονία, σπατουλαριστά κ.λπ. Κατά την εφαρμογή και το στέγνωμα η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και της επιφάνειας θα πρέπει να είναι μεταξύ 8°C και 35°C. Μην εφαρμόζετε σε περιπτώσεις όπου το επόμενο εικοσιτετράωρο υπάρχει κίνδυνος βροχής ή παγετού.

Αραίωση:
10-15% με καθαρό νερό.

Στεγνωμα-επαναβαφή:
Το χρώμα στεγνώνει επιφανειακά σε 3 ώρες. Επαναβάφεται μετά από 8 ώρες. Οι χρόνοι στεγνώματος και επαναβαφής εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος (θερμοκρασία – υγρασία).
Απόδοση:
Περίπου 11 m²/lt., ανά στρώση, σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες χωρίς προβλήματα. Σε επιφάνειες με τριχοειδή και μικρορωγμές έως 1 mm καλύπτει περίπου 4-6 m²/lt.

Σχετικά Προϊόντα:

FUNGICIDE CLEANER
VERADUR UNIVERSAL MICRO PRIMER
ACRYLIC PAINT ELASTIC
ΣΦΡΑΓΙΣΤΙΚΑ