Μούχλα στους τοίχους; Είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα;

Πως η μούχλα στους τοίχους μας επηρεάζει;
Σίγουρα η μούχλα δεν είναι κάτι που θα επιλέγαμε για να διακοσμήσουμε τους τοίχους του σπιτιού μας. Όμως για κάποιους από εμάς η μούχλα διαδραματίζει σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία μας.

Συμπτώματα στην υγεία σας από την μούχλα στο σπίτι
Η μούχλα προκαλεί παρόμοια συμπτώματα που εκδηλώνονται ως είδη αλλεργιών του ανώτερου αναπνευστικού.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Φτάρνισμα
  • Ρινική καταρροή, ή βουλωμένη μύτη
  • Βήχας
  • Φαγούρα στα μάτια, την μύτη και τον λαιμό
  • Υγρά μάτια


Τα συμπτώματα αλλεργίας από μούχλα μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο και να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά. Μπορεί να έχετε όλο το χρόνο συμπτώματα ή τα συμπτώματά σας να “φουντώνουν” μόνο κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους. Μπορεί να παρατηρήσετε συμπτώματα, όταν ο καιρός είναι υγρός, ή όταν είστε σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις υγρασίας.

Μπορεί η μούχλα αυτή καθαυτή να μην είναι δηλητηριώδης ή τοξική αλλά, ορισμένα είδη μούχλας παράγουν τοξικές ουσίες γνωστές ως μυκοτοξίνες που είναι επιβαρυντικές για την υγεία.

Αλλεργία και άσθμα

Εάν έχετε αλλεργία στην μούχλα και ταυτόχρονα έχετε και άσθμα, τα συμπτώματα του άσθματος μπορεί να προκληθούν από την έκθεσή σας σε σπόρια μούχλας. Σε ορισμένα άτομα, η έκθεση σε ορισμένους μύκητες μπορεί να προκαλέσουν μια σοβαρή κρίση άσθματος.
Τα συμπτώματα του άσθματος περιλαμβάνουν:

  • Βήχα
  • Συριγμό
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Σφίξιμο στο στήθος

Επικοινωνήσετε μαζί μας:
Οι λύσεις που προτείνουμε είναι βασισμένες στις κοινές περιπτώσεις που συναντούμε πιο συχνά. Προτείνουμε προϊόντα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων βάση των τεχνικών προδιαγραφών των υλικών, της αποτελεσματικότητας τους που βλέπουμε καθημερινά σε εφαρμογές και της εμπειρίας της τεχνικής μας ομάδας. Σε τέτοιου είδους προβλήματα μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επίλυση του προβλήματος σας, που πρέπει να τους λάβουμε σοβαρά υπόψιν. Θα ήταν χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το συζητήσουμε.

Αποτελεσματική και δοκιμασμένη λύση κατά της μούχλας στους τοίχους:

Βάψετε με Superpal Kitchen & Bathroom! Θεραπεία και πρόληψη!
Αντιβακτηριακό πλαστικό κορυφαίας ποιότητας για χώρους με υγρασία.

Γιατί Superpal Kitchen & Bathroom;

To Superpal Kitchen & Bathroom είναι άκρως αποτελεσματικό και αποτρεπτικό στην ανάπτυξη μούχλας. Αμέτρητες εφαρμογές με εξαιρετικό αποτέλεσμα και διάρκεια στον χρόνο χωρίς μούχλα.

Το Superpal Kitchen & Bathroom είναι πλαστικό χρώμα εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλο για εσωτερική χρήση. Με ειδικές αντιβακτηριακές και μυκητοκτόνες ουσίες στη σύνθεσή του, εμποδίζει τη δημιουργία μούχλας και την εμφάνιση βακτηρίων στην επιφάνεια του χρώματος. Ενδείκνυται για εφαρμογή σε χώρους με έντονη υγρασία, υδρατμούς, αλλά και σε χώρους με ανεπαρκή αερισμό ή/και φυσικό φωτισμό, όπως κουζίνες, μπάνια, wc, αποθήκες, υπόγεια, βιομηχανίες τροφίμων, στεγνοκαθαριστήρια κ.λπ. Η σύνθεση του SUPERPAL KITCHEN & BATHROOM, καθιστά το προϊόν φιλικό στο χρήστη και το περιβάλλον γιατί είναι άοσμο και δεν περιέχει επικίνδυνες ουσίες όπως αμμωνία, βαρέα μέταλλα, αρωματικούς υδρογονάνθρακες, ελεύθερη φορμαλδεύδη ή αλκυλοφαινολαιθοξυλικές ενώσεις.

Προεργασία:

Προετοιμάστε τις επιφάνειες αφαιρώντας σαθρά υλικά, σκόνη, άλατα, μούχλα και λιπαρούς λεκέδες. Καθαρίστε, στεγνώστε και λειάνετε, εφ’ όσον χρειάζεται. Ατέλειες στις επιφάνειες όπως, σκασίματα, μικρορωγμές, οπές, επισκευάζονται με Ακρυλικό Στόκο. Για τη βαφή επιφανειών με προβλήματα μούχλας, εφαρμόστε μυκητοκτόνο υγρό καθαρισμού FUNGICIDE CLEANER της VERNILAC και μετά την πάροδο 24 ωρών καθαρίστε τα υπολείμματα μούχλας, ξεπλύνετε την επιφάνεια με νερό, αφήστε τη να στεγνώσει και συνιστάτε να ασταρώστε με VERADUR STAIN & ALKALI BLOCK, Λευκό Ακρυλικό Αστάρι Νερού ή το 100% Ακρυλικό Αστάρι Νερού VERADUR A-100 ή το VERADUR UNIVERSAL MICRO PRIMER.

Αραίωση:

Αραιώστε 10-15% με καθαρό νερό.

Εφαρμογή:

Αναδεύστε καλά πριν τη χρήση, αλλά και περιοδικά κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Εφαρμόστε με πινέλο, ρολό, πιστόλι ή airless, δύο στρώσεις SUPERPAL KITCHEN & BATHROOM, σε εσωτερικές επιφάνειες από μπετό, σοβά, γυψοσανίδα, ξύλο ή σπατουλαριστά και γενικότερα σε κάθε οικοδομική επιφάνεια, επιρρεπή στη δημιουργία μούχλας. Μην εφαρμόζετε το προϊόν σε θερμοκρασίες κάτω των 5°C, άνω των 40°C ή/και σχετική υγρασία άνω του 80%.

Στέγνωμα – Επαναβαφή:

Το χρώμα στεγνώνει επιφανειακά σε 30-60 λεπτά. Επαναβάφεται σε 3-4 ώρες. Οι χρόνοι στεγνώματος και επαναβαφής εξαρτώνται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος (θερμοκρασία-υγρασία).

Απόδοση:

Περίπου 12-14 m2/lt, ανά στρώση, σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες.

Σχετικά Προϊόντα:

Fungicide Cleaner

Veradur (Stain & Alkali Block)

Veradur A-100 (Stabilizer)

Veradur Microprimer (Stabilizer)

Superpal (Kitchen & Bathroom)